top of page

Een structureel tekort aan horecapersoneel


groot terras vol met mensen

Dat het tekort aan horecapersoneel een steeds groter probleem wordt is wel duidelijk. In het NOS werd duidelijk dat er onder andere sinds de Corona crisis een structureel tekort is aan horecapersoneel. Hoe krijgt men de roosters nog rond als er niet genoeg mensen meer zijn? Voor een groot aantal horecazaken breekt er daarom een spannende tijd aan. Hoe dat komt leggen we in dit artikel uit.



De nasmaak van de corona crisis

De horecabranche is een van de branches die het hardst geraakt is door de afgelopen corona crisis en de maatregelen die daarbij kwamen kijken. Omdat ze langdurig moesten sluiten hebben veel ondernemers hun (dierbare) personeel moeten laten gaan in verband met het besparen van kosten en lukt het ze niet meer om dit tekort op te lossen. Men heeft elders werk gevonden en ziet het na deze crisis niet meer zitten om opnieuw in de horeca te gaan werken.



De GGD en flitsbezorgdiensten

Dat werk wordt elders gevonden in onder andere flitsbezorgdiensten en de GGD. Met als klap op de vuurpijl vissen sinds deze branches tegenwoordig ook uit dezelfde personeels vijver. Helaas bieden zij hogere lonen en zijn daarom toch vaak aantrekkelijk voor vooral jongere studenten.

oude man met dienblad

Minder open, meer reclame

De horeca probeert zijn weg te vinden door de openingstijden aan te passen van bijvoorbeeld vijf naar vier dagen en enorm meer reclame te maken met hogere lonen. Toch blijft het moeilijk om ook dan aan professioneel en bekwaam personeel te komen in de horeca.



Het inzetten van een uitzendbureau

Met het hoogseizoen in aantocht breekt er een spannend tijd aan voor veel horecazaken. Men zit niet te wachten om op de drukste dagen nieuw personeel in te werken of met een continu tekort te zitten. Het inzetten van een professioneel uitzendbureau kan, zeker voor het hoogseizoen, een ideale oplossing zijn.


Ben je benieuwd wat wij wellicht voor je horeca onderneming kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op.




コメント


bottom of page